Semin

Hjem
Aktuelt
 
Sau
Geit
Sau
Geit
Kontakt oss
Bestille/rapportere semin

 
Sau
 
Årets villsauværer 2020

Vi har 2 nye værer av rasen gamalnorsk sau i år, AUSTEVOLL og BLÆNES. Vi fikk dem ikke til å ri i salgssesongen, men de kom igang i midt i desember. Værene kommer i salg i 2021.

(15.12.20)
  
Blæsetsau: Fargegenetikk og GRØTHOLMSPRINSEN

Genvarianten "dominant svart" gir blæsetsauen farga ull. Ettersom varianten er dominant, er det tilstrekkelig å ha den i enkel dose for å få grunnfargen som en blæsetvær skal ha. Det er bare en gentest som kan fortelle om en blæsetsau med typisk farge har «dominant svart» i enkel eller dobbel dose.

Les mer .. (15.10.20)
  
Årets importsæd på tur inn - i salg fra 16. oktober

Det har vært vanskelig å få sæden vi har bestilt i år, da sædstasjonen i UK har hatt koronaforstyrrelser. Årets importsæd er nå på tur inn.

Les mer .. (14.10.20)
  
Seminkatalogen for sau 2020

Du kan nå lese den elektroniske utgaven av seminkatalogen. Medlemmer av NSG får papirutgaven sammen med Sau og Geit nr 5. Vi åpner for bestilling av sæd 15. oktober.

(01.10.20)
  
Seminkurs på sau 2020

Vi arrangerer  i løpet av oktober 13 endags seminkurs rundt om i landet slik at du kan lære å inseminere dine egne søyer. Se kursplanen og meld deg på!

(16.08.20)
  
Sædfordelingsreglene

På NKS, og delvis på kvit spæl, klarer vi ikke å produsere nok sæd av de beste og mest populære værene til å dekke behovet hvis alle fikk bestille det de ønsket. Vi har derfor laget sædfordelingsregler som forbeholder noen værer for væreringsmedlemmene. Det er nå ikke lenger mulig for bruksbestninger å bestille sæd som er forbeholdt medlemmene av væreringene.

Les mer .. (24.10.18)
  
Glasstermometeret er ikke helt nøyaktig

Vi har fått noen melding om at termometeret vi har sendt med dunkene ikke er helt nøyaktig. En prøvde det på ei ku, og den kom ut av testen med 42 grader i feber. Vi har nå kontrollert ganske mange av termometrene vi har igjen. Ca 2/3 viste korrekt temperatur, ca 1/3 viste 2 grader for mye, og ingen viste for lite. Kontroller gjerne årets termometer mot tidligere utstende termometre for å sjekke det du nå har fått. Et avvik på 2 grader lever vi med. Nøyaktighet i tinetida er da det mest avgjørende.

(19.11.07)
  
Ødelagte og tomme strå
Det hender strå eksploderer under tinging, og det hender at utsendte strå er tomme. Send strået til oss med en lapp om hva som skjedde, så slipper du å betale.
Les mer .. (27.10.06)